EnergyMeasures  Europese Unie
EnergyMeasures wordt medegefinancierd door het Horizon-2020 programma van de Europese Unie onder de overeenkomst 894789.
EnergyMeasures
Europese Unie
EnergyMeasures wordt medegefinancierd door het Horizon-2020 programma van de Europese Unie onder de overeenkomst 894789.

Wat is EnergyMeasures?

Het EnergyMeasures project wenst energiearmoede aan te pakken in zeven Europese landen: België, Bulgarije, Ierland, Nederland, Noord-Macedonië, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

In elk van deze landen helpt EnergyMeasures huishoudens gezond en warm wonen voor minder geld. Dit kan een lagere energierekening betekenen en/of een comfortabeler binnenklimaat. Denk hierbij aan:

Steeds op maat van elke persoon of gezin, rekening houdend met de woonsituatie en levensstijl.

In België zullen Kamp C en SAAMO samen aan de slag gaan in de stadsregio Turnhout en ruimere omgeving. We beogen 500 huishoudens te bereiken, gespreid over de looptijd van het project.

Ten tweede onderzoekt EnergyMeasures het huidig beleid in de verschillende landen, en de structurele problemen die mensen in de energiearmoede duwen. Het doel is om de belangrijkste indicatoren van ‘risico op energiearmoede’ in kaart te brengen en een energieprogramma uit te werken.

Het project is gestart in september 2020 en loopt tot juni 2024.